אבקת היביסקוס, אבקת היביסקוס אורגנית

-היביסקוס
אבקת היביסקוס, אבקת היביסקוס אורגנית

אבקת היביסקוס, אבקת היביסקוס אורגנית

לאבקת ההיביסקוס תכונות בריאותיות רבות, מסייע להורדת כולסטרול, מנקה רעלים מהגוף ומונע חרדות ודיכאון

אבקת היביסקוס עשויה מהזרעים, העלים, הפרחים (טריים/מיובשים) ומהשורשים..

מצמח ההיביסקוס עושים משקה טעים ובריא והיא תוספת עוד יותר טובה לטיפוח שיער וטיפוח העור.

פרחי ההיביסקוס עשירים בברזל, זרחן, סידן, ויטמין B2, תיאמין, ניאצין וכו’, כמו כן האבקה מכילה ויטמין C וקרוטן, הקרוטנים נותנים לצמחים צבע אדום, כתום ולעתים צהוב והם מצויים בפירות ובירקות שונים כמו גזר, עגבנייה, תפוז, מנגו ושסק.

ישנן דרכים רבות שבהן ניתן להשתמש באבקת היביסקוס

כתוספת לתה, מעורבת בשמן נשא, בחינה להגברת הגוונים אדומים, מרכך, הולך יחד עם אבקות צמחי מרפא אחרים, בחלב קוקוס או ביוגורט, מוספת לחומץ ומשמשת לשטיפה אחרונה של השיער, לערבוב במים חמים לחינה, כתוספת לשמפו טליפול בקרקפת וכמסיכת שיער, בעלות שיער בהיר צריכות להשתמש באבקת ההיביסקוס בזהירות שכן זה עלול להכתים את השיער.

יתרונות של אבקת היביסקוס לעור:

מכילה את נוגד החימצון החזק ביותר נגד ההזדקנות העוזר להרים את העור.

משפר את צבע העור, מקטין פיגמנטציה או כתמי גיל. בשל אפקט הפילינג הרך מהחומצות אורגניות שיש באבקה

משפר את מראה העור על ידי הסרת תאי העור המתים.

עשיר בנוגדי חמצון לעור.

היתרונות של אבקת היביסקוס לשיער:

לפרח ההיביסקוס תכונות טבעיות העוזרות בטיפול לנשירת שיער וקידום צמיחת השיער.

פרח ההיביסקוס ששמש לריפוי קשקשים ועוזר למניעת קצוות מפוצלים.

פרח ההיביסקוס מעבה את השיער ומונע האפרת שיער.

איך משתמשים

הוסיפי 2 כפות אבקת היביסקוס לשתי כוסות שמן קוקוס.

חממי את שמן הקוקוס יחד עם אבקת ההיביסקוס בסיר, לא להרתיח את השמן, השמן חייב להיות חם.

סנני את השמן דרך בד או גרב ישנה (הזהרי, השמן חם).

כשהשמן מתקרר, עסו את השמן על הקרקפת והשיער, עטפי את הראש בניילון נצמד ועכשיו, שבי עם הכבודה הזו על הראש, כמה שיותר זמן, העדיפות לעשות את הפעולה בלילה, ולחפוף את השיער בבוקר, אבל לא לכולן יש זמן לחפוף ראש בבוקר, אז כמו שכתבתי, כל המרבה לשבת עם הכבודה על הראש, הרי זה משובח.

חזרי על הפעולה לפחות פעמיים  בשבוע.

יתרונות נוספים של אבקת היביסקוס:

בשל ההשפעות הקירור של תה היביסקוס, ניתן להוריד איתו חום.

בחלקים אחרים של העולם, כמו באפריקה, נעשה שימוש בחלקי הצמח (כגון פרחים) בטיפול במחלות כבד, בסימפטומים של קור ועצירות.

עיסה או מי היביסקוס יכולים לטפל בפצעים ונגעי עור.

אחד היתרונות היפים ביותר של צמח ההיביסקוס, שותים אותו כתה ברחבי העולם.

צמח זה הפך פופולרי בגלל התכונות שלו ללחץ דם גבוה (או לחץ דם בכללי), הוא מפחית רמות גבוהות של כולסטרול (סיבה עיקרית לרוב התקפי הלב).

תרכובות ביופלבנואידים – ויקיפדיה

הפלבונואידים או ביופלבונואידים (בלטינית: flavus, צהוב), שנודעו בעבר גם בשם כולל “ויטמין P”, הם קבוצת תרכובות המסונתזות על ידי צמחים ומצויות בפירות וירקות.

הפלבונואידים הם מטבוליטים משניים, כלומר אינם חיוניים באופן מיידי לחיי התא הצמחי. יחד עם זאת, יש להם מספר תפקידים:

  • פיגמנטים של צמחים המייצרים צבע צהוב אדום או כחול מסייעים במשיכת בעלי חיים מאביקים.
  • משיכת חיידקים סימביוטיים המכונים ריזוביום ודחיית טפילים.
  • בתנאי מעבדה הראו יכולת אנטי בקטריאלית ודחיית פטריות בצמחים.
  • תה היביסקוס יכול לסייע במניעת כולסטרול ושמירת הלב בריא. הרגולציה של לחץ הדם נעשית באופן טבעי.
  • תה היביסקוס יכול להיות אחד המשקאות הבריאותיים והטובים ביותר עבור נשים, הוא מכיל את כל נוגדי החמצון החיוניים להילחם בסימני ההזדקנות, התה מרגיע את גלי החום במהלך גיל המעבר. (לא לנשים בהריון ולא לנשים בטיפולי הפריה)

דרכים להשתמש באבקת היביסקוס:

מסכת שיער – מערבבים אבקת היביסקוס עם ג’ל אלוורה ולמרוח מהשורשים עד קצוות השיער.

עם חינה – מוסיפים את האבקה לחינה כדי להגביר את הטונים האדומים – מערבבים 1-4 כפות אבקת היביסקוס עם אבקת החינה לפני הוספת הנוזלים. זה מבטיח כי היביסקוס יהיה פחות גרגירי. מרחי על שיער לח, נקי. ניתן גם להכין תה ולהשתמש בו כמרכיב נוזלי במקום רק מים בצביעה עם חינה.

מסכת פנים – שמים יוגורט, ג’ל אלוורה וכמות קטנה של אבקת היביסקוס למרוח על הפנים, להמתים כ 15 דקות ולהסיר.

אזהרת בטיחות (בעת לקיחה בשתיה):

נשים הרות, מניקות או בטיפול הורמונלי, נא להתיעץ עם רופא לפני השימוש כתה.
אין בעיה להשתמש כאבקת קוסמטיקה.

אבקת היביסקוס, אבקת היביסקוס אורגנית

כתיבת תגובה

Scroll to top
WhatsApp chat
דילוג לתוכן