קוסמטיקה טבעית – איך יודעים שזה טבעי?

קוסמטיקה טבעית

- איך מזהים קוסמטיקה טבעית

קוסמטיקה טבעית – איך מזהים קוסמטיקה טבעית

כמה פעמים יצא לכן לראות מוצר המתהדר על היותו טבעי, אבל בפועל הוא לא?

הדוגמא הכי טובה לזה היא בצבעי שיער, הכותרות זועקות, ללא אמוניה וללא PPD, אבל האם זה מספיק? האם אמוניה וPPD הם החומרים הכימים היחידים שיש בצבעי השיער? לא, זה שאין אמוניה או PPD בצע שיער, עדיין לא עושה אותו טבעי.

(בצבעי חינה  0 מיקלים)

החיפוש אחר מוצר קוסמטיקה טבעי ללא כימיקלים, הוא משימה לא קלה, רבים מהמוצרים מתפארים בהגדרה “קוסמטיקה טבעית”, אריזות פאר ומחיר מופרז,, קוסמטיקה טבעית היא מושג שיווקי נטו, מדגישים את מה שאין, האם זו אמת בפרסום?

איך מזהים מוצרי קוסמטיקה טבעית? פשוט מאוד, קוראים את האותיות הקטנות !!!

קוסמטיקה טבעית קיימת כבר אלפי שנים, במצרים וביוון העתיקה השתמשו בפירות, פרחים ושורשים מצמחים שונים לטיפוח הגוף והשיער.
היום, שוק הקוסמטיקה התעשייתית, מוכרת לנו מוצרים מחומרים מזיקים במסווה של “קוסמטיקה טבעית”.
אז איך יודעים מה טבעי ומה לא? קוראים את האותיות הקטנות.

חפשו את תו התקן

כדי לדעת אם המוצר טבעי או אורגני, חפשו את סמל של אחד ממכוני התקנים האירופאיים  שמופיעים ברשימה למטה.

 

תן תקן USDA

תקן USDA

USDA – מדובר על תקן של ארצות הברית, על פיו המוצרים אינם יכולים להכיל בתוכם חומרי שימור סינטטיים, חומרי הדברה, פטרוכימיקלים. קיימות לתקן זה שלוש דרגות לפיהן: המוצר מכיל 70, 95 או 100 אחוז רכיבים אורגניים.

NA-TRUE תו תקן

תו תקן NA-TRUE

תקן בתחום הקוסמטיקה שהקימו מספר חברות באירופה. לפי התקן, מוענק למוצר דירוג של כוכב אחד ועד שלושה כוכבים, שלושה כוכבים להגדרת המוצר כאורגני.

תו תקן NSF

תו תקן עולמי, על מנת לזכות בתקן זה, המוצרים חייבים לעבור סדרת בדיקות השוללות המצאות חומרים מסרטנים, ןהמצאות חומרים הפוגעים במערכת העצבים והרבייה

תן תקן ecocert

תו תקן Escocert

Cosmebio & Ecocert - תקן צרפתי, כדי לקבל את תו התקן הזה, על החברה המייצרת תכשירי קוסמטיקה להוכיח שלפחות 10% מהרכיבים הנמצאים במוצרים שלה יהיו ממקור אורגני

מאיזה חומרים כדאי לנו להיזהר?

שמפו, סבון, מרכך שיער, קרם גוף, קרם פנים, איפור ועוד, מה “דוחפים” לנו שם?

פרבנים – תרכובת כימית
פארבנים הם קבוצת חומרים משמרים נפוצים במוצרי קוסמטיקה ובתרופות. מבחינה כימית הפרבנים הם אסטרים של 4-הידרוקסי חומצה בנזואית. משתמשים בפרבנים בשל יעילותם הגבוהה כקוטלי חיידקים ופטריות. ויקיפדיה
 
ווזלין – תוצר נפט
הווזלין מבודד את העור וסותם את הנקבוביות. מה שיוצר כליאת חיידקים בתוך העור היוצרים  גירויים ופצעים.
 
צבעים סינטטיים  – תוצר נפט
פחם וזפת אשר עלולים לגרום לאלרגיות שונות
 

Fragrance בושם

בושם הוא שם כולל לנוזל, קרם או שמן המפיץ ריח נעים, מופק בדרך כלל ממקור טבעי, כגון צמחים, או באופן סינתטי. בושם הוא מוצר אופנתי ויקר, המוזלף על העור כחלק מתהליך התקשטות. ויקיפדיה

Dimeticone – סיליקון סינתטי 

המשמש כמרכך טוב או כקרם לחות. היום כמעט בכל שמפו אפשר למצוא סיליקון, הוא מופיע גם תחת השם dimethicone או cyclomethicone. החומר הזה עושה את השיער רך ונעים, אבל מאחוריו מסתתר נזק אדיר, החומר יוצר מחסום  המונע חדירה של חומרים מזינים לעור.

SLS  – חומר מקציף
תפקיד הSLS הוא להסיר לכלוך ושומן, במקור שימש הSLS לניקוי מנועים, הוא מסיר את הלכלוך וגם את השומנים הטבעיים של העור.

אמוניה, PPD, סיליקון, צבעים סינטטים, נפט, זה מה שרוב הנשים בעולם מורחות על גופן!!!

 
 

בחירת מוצרי טיפוח טבעיים

עם קצת מחקר קניות חכם, ניתן למצוא מוצרים טבעיים שנעשו באחריות על מנת לשמור על גוף נקי מכימיקלים ולחיות אורח חיים בריא. הנה מה שאת צריכה לחפש בעת רכישת מוצרי טיפוח העור:

מוצר ללא כימיקלים מזיקים, חומרים מגרים או חומרים משמרים

לא אלרגני

מנוסח עם כל החומרים הטבעיים, אורגני

ללא GMO – הנדסה גנטית בצמחים

לא נוסה על בעלי חיים

טִבעוֹנִי

לחילופין, אחת הדרכים הקלות ביותר לקבלת עור בריא היא להכין את מוצרי טיפוח העור בעצמך ממרכיבים טבעיים.

 

רשימה חלקית של שמנים טבעיים לקוסמטיקה

שמן עץ התה

לשמן עץ התה יש יתרונות יופי מדהים. שמן עץ התה עוזר להיפטר מחיידקים מזיקים העור, שמן עץ התה מסייע לטיפול באקנה ודלקות בעור.

שמן הארגן

שמן הארגן עשיר בחומרים נוגדי חמצון הידועים כ”פוליפנולים” הפועלים כסוכני אנטי אייג’ינג. חומצות שומן ואומגה -3 שיש בשמן מעודדים יצור קולגן שמן ארגן יעיל לכל סוגי העור.

שמן קמומיל

קמומיל, השמן משמש לחיטוי ומפחית את אדמומיות וגירוי העור. שמן קמומיל יעיל נגד זיהומים בעור.

שמן קוקוס

שמן קוקוס הוא קרם לחות לעור, מעולה לטיפול בעור סדוק ויבש, שמן הקוקוס אידיאלי לעור הפנים וניתן להשתמש בו כקרם לחות, הזנה ומיצוק. שמן קוקוס נחשב לאנטי בקטריאלי.

שמן רוזמרין

לשמן הרוזמרין יתרונות מדהימים לשיער.

שמן רוזמרין עושה את השיער סמיך ומבריק. שמן הרוזמרין מטפל בנשירת שיער ובמניעה נגד כינים.

שמן זית

שמן זית לעור זוהר, לשיער מבריק ולציפורניים גמישות, לטיפול הזנה וריכוך לעור הפנים, לשפתיים יבשות, ולשיער יבש.
שמן זית מתאים לכל סוגי העור

שמן שומשום

שמן דומדום עשיר בליפידים, גליצרידים פרוטאינים, חומצות שומן חיוניות, לציטין, ויטמינים E ,B.
שמן השומשום הוא שמן בעל צמיגות גבוהה, משמש בקוסמטיקה להזנת העור ושמירה על לחות העור, משמש כמסנן קרינה, מעולה לעיסויים.

שמן שקדים מתוקים

שמן שקדים הוא השמן הנפוץ ביותר, חסר טעם וריח, בעל צבע צהבהב בהיר. שמן שקדים נחשב לשמן קל ועדין ומכיל חומצות שומן חיוניות. משמש בקוסמטיקה לקרם לילה, קרם לחות, קרם לילה ועיסויים.

אם זה לא אכיל, אל תמרחי את זה על העור שלך..

קוסמטיקה טבעית – איך יודעים שזה טבעי?

כתיבת תגובה

Scroll to top
דילוג לתוכן