שמן באבאסו לעור ולשיער

שימוש בשמן באבאסו

מאמר זה סוקר את השימושים

 היתרונות והחסרונות של שמן הבאבאסו.

עץ דקל באבאסו
עץ דקל באבאסו

מאמר זה סוקר את השימושים, היתרונות והחסרונות של שמן הבאבאסו.

שמן באבאסו או שמן קוסי הוא שמן צמחי צהוב בהיר המופק מזרעי הדקל באבאסו (Attalea speciosa) הגדל באזור האמזונס בדרום אמריקה.

זהו שמן שמשתמשים בו במזון, חומרי ניקוי ומוצרי עור. לשמן זה יש תכונות הדומות לשמן קוקוס והוא משמש יותר ויותר כתחליף לשמן קוקוס.

השמן מכיל נוגדי חמצון ושומנים בריאים, משפר את בריאות העור והשיער, נספג טוב בעור ולא משאיר תחושת שומניות.

עם זאת, לשמן יש גם חסרונות פוטנציאליים שתקראו בהמשך.

שימוש בשמן באבאסו

במדינות דרום אמריקה כמו ברזיל, בהן גדל עץ דקל הבבאסו, השמן משמש בדרך כלל לבישול ואפילו להכנת תרופות.

המקומיים משתמשים בו לריפוי פצעים קלים, חתכים ושריטות, וטיפול בלוקוראה – הפרשות מהנרתיק הקשורות לחוסר איזון הורמונלי.

שמן באבאסו משמש גם כדלק ביולוגי 🙂

בארצות הברית השמן משמש לרוב כמרכיב במוצרי טיפוח לשיער ולעור, כגון קרם, שמפו ואיפור.

היתרונות של שמן באבאסו

לשמן תכונות אנטי דלקתיות, נוגדות חמצון וריפוי פצעים.
השמן וחלקים אחרים של הצמח משמשים למטרות רפואיות שונות בדרום אמריקה, כגון לטיפול במצבי עור, פצעים, דלקת ובעיות בקיבה.
השמן עשיר בנוגדי חמצון, שהם תרכובות שיכולות לעזור להפחית נזקים תאיים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים מזיקים.

שמן הבבאסו הוא אנטיבקטריאלי.
רכיבי צמח הבבאסו, כולל השמן שלו, גם הם אנטי דלקתיים ויכולים לקדם ריפוי פצעים

עשיר בחומצות שומן בריאות
כמו שמן קוקוס, גם שמן באבאסו הוא שמן צמחי ועשיר בשומנים רוויים, מה שהופך אותו למוצק בטמפרטורת החדר.
שומנים אלה נמסים במהירות בטמפרטורת הגוף. ככאלה, הם מרכיב בשימוש נרחב במוצרי טיפוח לעור.

חומצות השומן העיקריות בשמן הבבאסו הן חומצה לאורית ומיריסטית, שתיהן רוויות
השמן מכיל חומצה אולאית, שומן חד בלתי רווי שנמצא גם בשמן זית וזוכה להרבה מהיתרונות הבריאותיים של שמן זית, מה שהופך אותן נהדרות לעור ולשיער
יתרה מכך, חומצה לאורית היא אנטי בקטריאלית.

לחות לעור ולשיער
בדומה לשמן קוקוס, באבאסו נמס בטמפרטורת הגוף ומאפשר לעורכם לספוג אותו היטב.

עם זאת, בניגוד לשמן קוקוס, הוא קל משקל ולא שומני ואינו סותם נקבוביות, מה שהופך אותו לאידיאלי לשימוש על העור.

יתרה מכך, נראה שהוא לא גורם לאקנה.

בנוסף, שמן הבבאסו גורם לתחושה מרעננת ומקררת כאשר הוא מוחל על העור, מכיוון שהוא נמס במהירות .

לבסוף, הוא יכול להוסיף נפח לשיער יבש ושטוח מבלי להכביד עליו

כיצד להשתמש בשמן באבאסו

ניתן להשתמש בשמן באבאסו בבישול, אך לרוב משתמשים בו במוצרי טיפוח לעור. אמנם, יש לו מגוון רחב יותר של יישומים בדרום אמריקה.

את השמן ניתן למרוח ישירות על עורכם או על שיערכם כקרם לחות או כמרכך.

מכיוון שהוא נמס כל כך בקלות על העור, זהו גם שמן נשא טוב לשמנים אתרים.

יתר על כן, שמן באבבאסו יכול להחליף את שמן הקוקוס במתכונים ביתיים לטיפוח העור והשיער, כולל סבונים, מסכות שיער או קרצוף גוף.

חסרונות אפשריים
מעט ידוע על תופעות הלוואי האפשריות של שמן הבבאסו, כולל האם יש לו השפעות שליליות אצל נשים בהריון או מיניקות.

כדי להיות בטוחה, עליך להתייעץ עם הרופא שלך לפני השימוש בשמן באבאסו אם את בהריון או מניקה.

בנוסף, כמה מחקרים מצביעים על כך שקמח פרי באבאסו עשוי להאט את יכולת קרישת הדם בגופך. לפיכך, אם אתה נוטל מדלל דם, עליך להימנע משמן בבאסו, מכיוון שהוא עשוי להשפיע באופן דומה.
אכילת פרי באבאסו וחלקים אחרים של הצמח עלולה לפגוע גם בתפקוד בלוטת התריס, דבר שעלול להזיק במיוחד לאנשים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. אם יש לך מצב זה, ייתכן שתרצה להימנע משמן בבאסו
קשה לדעת כמה שמן באבאסו נכנס לזרם הדם שלך לאחר שמורחים אותו על העור שלך. לכן, אם יש לך חששות לגבי השימוש בו, עליך לדבר עם הרופא שלך.

בשורה התחתונה
שמן בבאסו משמש לבישול, ייצור דלק ביולוגי ותרופות ומוצרי קוסמטיקה.
נמצא לרוב במוצרי טיפוח לשיער ועור, מכיוון שהוא עשיר בנוגדי חמצון וחומצות שומן בריאות, בנוסף להיותו קל משקל ולא שומני. יתרה מכך, הוא לא גורם לאקנה.

בסך הכל, שמן באבאסו הוא תוספת בריאה  מלאת לחות לשגרת טיפוח העור והשיער שלכם.

לרכישת השמן

שמן באבאסו אורגני בכבישה קרה 

שמן באבאסו אורגני בכבישה קרה

שמן באבאסו אורגני בכבישה קרה, מעולה להכנת סבונים, קרמים ולעיסוי. צבעו צהוב בהיר והוא חסר ריח. 100% שמן אורגני טהור באיכות גבוהה

שמן באבאסו לעור ולשיער
Scroll to top
WhatsApp chat